Festival Macumba nodigt je uit om verliefd te worden op de heerlijke muziek rechtstreeks uit de straten van Latijns-Amerika. Dit festival is geboren uit het idee om de sfeer en beleving van clubavond Fiesta Macumba naar buiten te brengen. Na de onvergetelijke eerste twee edities komen we dit jaar heter terug dan ooit!

Op zaterdag 23 juli 2022 zal het wonderschone gebied aan de Ouderkerkerplas stralen met de beste DJ’s, live acts en dansers uit de scene, Latin street food & lifestyle en nog veel meer! Beleef Latijns-Amerika dichtbij huis op een bijzondere buitenlocatie en laat je meevoeren door Música, Amor y Vida!

Eerder stonden op Festival Macumba: Piso 21, Cosculluela, Justin Quiles, C. Tangana, Jose Alberto “El Canario”, Havana d’Primera, Raul Acosta & Oro Solido, Amarfis y La Banda de Atakke, Quique, Fiesta Macumba Soundsystem en meer.

VEELGESTELDE VRAGEN

Algemeen

Waar en wanneer is Festival Macumba?

Festival Macumba vindt (zolang de coronamaatregelen het toelaten) plaats op zaterdag 23 juli 2022 aan de Ouderkerkerplas, in Ouderkerk aan de Amstel. Op fietsafstand van Amsterdam!

Wat zijn de openingstijden?

We openen de poort om 12:00 uur en het feest stopt om 23:00 uur.

Wat is de minimumleeftijd?

Er geldt een minimumleeftijd van 18 jaar, je bent verplicht een geldig legitimatiebewijs mee te nemen. Een kopie hiervan is geen geldig legitimatiebewijs.

Zijn er kluisjes aanwezig?

Festival Macumba werkt met grote en standaard lockers. Voorkom in de rij staan en koop vooraf je locker op onze Ticket pagina tegen een gereduceerd tarief! Dit kan tot donderdag 21 juli 22:00 uur. Op vrijdag 22 juli ontvang je een mail van E-lockers met daarin je lockernummer en code. Op het terrein is het ook nog mogelijk om een locker te huren. De algemene voorwaarden van E-lockers zijn van toepassing en die kan je hier lezen.
 Voor overige vragen over lockers kan je contact opnemen met info@elockers.nl.

Ik heb een e-locker gekocht maar mijn code nog niet gekregen. Wat nu?

Geen zorgen! E-lockers zal op de vrijdag voor het festival een mail versturen met daarin jouw lockernummer en code. Voor vragen over lockers kan je een mail sturen naar info@elockers.nl.

Is het terrein toegankelijk voor mensen met een rolstoel?

Ja, het terrein is grotendeels gelijkvloers.

Problemen met je ticket?

We verwijzen je graag door naar Paylogic voor vragen over jouw ticket.

Wat voor weer kan ik verwachten?

Dit weten wij nu natuurlijk nog niet, maar een week vóór het festival krijgen we hier zicht op. Wordt het warm? Zorg er dan voor dat je voldoende drinkt en jezelf goed insmeert. Zonnebrandcrème op crèmebasis is toegestaan op het terrein. Mocht er wat regen vallen dan zijn er altijd voldoende overkappingen aanwezig op het terrein om te schuilen. Wil je échte verkoeling tegen de warmte? Zwemmen is gewoon toegestaan in de Ouderkerkerplas!

Ik ben spullen kwijtgeraakt op het festival. Wat nu?

Als je persoonlijke spullen zoals sleutels, portemonnees of telefoons bent kwijtgeraakt kan je op de site van iLOST op zoek gaan naar je vermiste spullen. Alle spullen die we vinden zullen hierop aangeboden worden.

Vervoer

Hoe kom ik bij Festival Macumba terecht?

Fiets
De Ouderkerkerplas is makkelijk bereikbaar per fiets. Kom je met de fiets dan kan je navigeren richting Aan de Wind, Ouderkerk a/d Amstel. Vanaf deze locatie volg je vanzelf de borden naar de gratis fietsenstallingen bij het terrein.

Pendelbussen
Er zijn pendelbussen van de partij om jou naar het festival te brengen. De vertrekhalte van de pendelbussen is bij Station Bijlmer ArenA. Let op dat je een pendelbusticket nodig hebt indien je gebruik wilt maken van de pendelbussen. Een retourticket kost €5,- en is hier verkrijgbaar.

Kiss & Ride en Taxi
Navigeer naar Snijdersbergweg voor de Kiss & Ride en Taxi-standplaats. Vanaf hier is het 15 à 20 minuten lopen naar het festivalterrein. Volg hiervoor de borden richting het festival. LET OP: In Ouderkerk aan de Amstel zijn wegafzettingen, dus dichterbij afzetten dan dit kan niet. Geen zin om te lopen? Laat je dan afzetten in de buurt van Station Bijlmer ArenA en neem de pendelbus. Dan wordt je voor de festivalingang afgezet!

Kan ik het festival bereiken met het openbaar vervoer?

Ja! Als je met het openbaar vervoer komt dan kan je het beste reizen naar Station Bijlmer ArenA. Vanaf daar rijden er pendelbussen naar het festivalterrein. Een retourticket voor de pendelbus is verkrijgbaar op onze Ticket pagina.

Ik wil met de auto komen. Waar kan ik het beste parkeren?

Er zijn geen parkeermogelijkheden in Ouderkerk aan de Amstel. Mocht je met de auto willen komen dan kan je het beste parkeren in het ArenA gebied. Dit is met borden aangegeven vanaf de A2/A9. Vanaf het ArenA gebied is het slechts enkele minuten lopen naar de opstapplaats van de pendelbussen bij Station Bijlmer ArenA. Let op dat je hiervoor een pendelbusticket nodig hebt, die zijn hier verkrijgbaar.

Food & Drinks

Moet ik tokens kopen om voor eten en drinken te kunnen betalen?

Nee! Adios tokens. Op Festival Macumba gebruiken we een cashless betaalsysteem waarmee je gewoon met je pinpas of creditcard kunt betalen bij de barren en food stands. Simpel! Het grote voordeel is dat je niet meer in de rij hoeft te staan om dure munten te kopen.

Optie #2: een Festival Macumba Betaalkaart
Buitenlandse creditcardhouders kunnen een Festival Macumba betaalkaart kopen. Heb je alleen cash, dan kan je deze betaalkaarten ook zo opladen. Na afloop van het evenement is het mogelijk om een refund aan te vragen voor het overgebleven tegoed op je betaalkaart.

Kan ik het tegoed op mijn Festival Macumba betaalkaart terugkrijgen?

Ja! Het is na afloop van het festival mogelijk om een refund aan te vragen voor het overgebleven tegoed op je Festival Macumba betaalkaart. Volg de stappen hieronder:

 1. Ga naar www.mijnkniponline.nl;
 2. Klik op de ‘Registreer’ knop onder het inlogscherm;
 3. Klik op de ‘Betaalkaart’ knop, voer jouw e-mailadres in en klik op de ‘Volgende’ knop;
 4. Je ontvangt een verificatie e-mail. Open deze mail en klik op de bevestigingslink;
 5. Een nieuwe pagina opent. Voer de gevraagde informatie in op deze pagina en klik op de ‘Registreer’ knop. (Let op: je hebt jouw kaartnummer en CVC code nodig, die zijn te vinden op de betaalkaart.)
 6. Je hebt nu een account aangemaakt. Klik op de ‘Restitutie’ knop in jouw account en vul ten slotte de gevraagde informatie in.

Er wordt bij aanvraag van terugbetaling €1,50 administratiekosten in rekening gebracht per betaalkaart.

Mag ik mijn eigen eten of drinken meenemen?

Nee. Festival Macumba heeft een breed aanbod aan dranken, waaronder gratis kraanwater. Ook is er een breed aanbod aan eten, waaronder ook biologisch en vegetarisch eten.

Ik heb een recycle token gekregen, wat kan ik hiermee doen?

Wij maken gebruik van herbruikbare plastic bekers en flessen om Festival Macumba afvalvrij te houden. “Leave No Trace” is ons motto! Zo werkt het:

Bij de entree ontvang je een recycle token. Wat kan je hiermee? Deze recycle token lever je in bij je eerste bestelling in ruil voor een beker/fles/blikje.

Gooi je lege beker/fles/blikje niet weg maar lever deze in bij de bar en ontvang een nieuwe voor je volgende bestelling. Je kan je lege beker/fles/blikje bij de bar ook weer inruilen voor een recycle token, zodat je hier niet mee rond hoeft te lopen.

Ben je toch je beker/flesje/blikje kwijtgeraakt? Dan betaal je verplicht een bedrag van €1 met je volgende bestelling.

Lever ook op het einde van de dag jouw beker in bij de bar voor een recycle token. Met de unieke code die erop staat maak je kans op mooie prijzen; deze maken we in aanloop naar het festival bekend. Daarnaast kan hiermee je als eerste een kaartje bemachtigen voor 2023!

Heb jij een recycle-muntje? Vul dan na afloop van het festival hier jouw unieke code in: http://hardcups.festivalmacumba.nl

Coronamaatregelen

Wat worden de maatregelen tijdens Festival Macumba?

Er zullen geen coronagerelateerde maatregelen gelden tijdens Festival Macumba. Dat houdt in dat 1,5m afstand en mondkapjes dragen niet verplicht zijn en dat er geen beperking op bezoekersaantallen zijn.

Het is echter wel door de Nederlandse overheid verplicht gesteld om in het bezit te zijn van een negatief testbewijs, een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs om toegang te verkrijgen tot het evenement.

Ik ben volledig gevaccineerd, moet ik me dan nog steeds laten testen?

Nee, als je volledig gevaccineerd bent tegen COVID19, hoef je niet meer te testen voor toegang. In dat geval download je de CoronaCheck-app op je telefoon of ga je naar Coronacheck.nl. Na het inloggen met jouw DigiD worden je vaccinatiegegevens automatisch opgehaald en geüpload in de CoronaCheck-app of de website Coronacheck.nl.

De CoronaCheck-app of de website CoronaCheck.nl maakt automatisch uw coronabewijs in de vorm van een QR-code. Deze QR-code laat u scannen bij de ingang van het evenement of de activiteit. Bij een groen scherm heeft u een geldig coronatoegangsbewijs.

Ik ben (nog) niet (volledig) gevaccineerd en moet mij dus laten testen voor toegang. Hoe werkt dat?

Volg de stappen hieronder:

 • Download de CoronaCheck-app. CoronaCheck werkt op iOS en Android-telefoons vanaf Android 6 en iOS 12 (iPhone 5s en nieuwer). De app is gratis te downloaden uit de Apple App Store en de Google Play Store.
 • Maak een afspraak voor een coronatest bij 1 van de aangesloten testlocaties op Testenvoortoegang.nl. Zorg ervoor dat je maximaal 40 uur voor je bezoek bent getest. Kinderen onder de 13 jaar hoeven zich niet te laten testen.
 • Laat je testen op het coronavirus. Je krijgt normaliter binnen 1 uur de uitslag.
 • Test je positief op corona? Dan kan je helaas niet naar het evenement en ga je in quarantaine.
 • Ben je negatief getest? Vul dan de ophaalcode van je negatieve testuitslag in op de CoronaCheck-app of via de website CoronaCheck.nl.
 • De CoronaCheck-app of de website CoronaCheck.nl maakt automatisch uw coronabewijs in de vorm van een QR-code. Deze QR-code laat u scannen bij de ingang van het evenement of de activiteit. Bij een groen scherm heeft u een geldig coronatoegangsbewijs.
 • Vergeet bij een bezoek je legitimatiebewijs niet. De persoon bij de ingang vergelijkt de gegevens van je legitimatiebewijs met de gegevens in het coronatoegangsbewijs. Tot slot laat je ook jouw ticket of toegangskaartje zien. Dan mag je naar binnen.

Bekijk de stappen voor een testbewijs ook in het filmpje Testen voor toegang (YouTube).

Ik ben hersteld van COVID19, moet ik me dan nog steeds laten testen?

Heb je een positieve PCR-coronatest gehad bij de GGD die niet ouder is dan 180 dagen? En niet korter dan 12 dagen? Dan geeft de GGD vanaf 1 juli 2021 een digitaal herstelbewijs af en hoef je niet meer te testen voor toegang. (Let op: bij een positieve corona-sneltest van de GGD geldt dit niet.)

In dat geval download je de CoronaCheck-app op je telefoon of ga je naar Coronacheck.nl. Na het inloggen met jouw DigiD worden de gegevens van je herstelbewijs automatisch opgehaald en geüpload in de CoronaCheck-app of de website Coronacheck.nl.

De CoronaCheck-app of de website CoronaCheck.nl maakt automatisch uw coronabewijs in de vorm van een QR-code. Deze QR-code laat u scannen bij de ingang van het evenement of de activiteit. Bij een groen scherm heeft u een geldig coronatoegangsbewijs.

Heb je corona gehad maar heb je je toen niet door de GGD laten testen?

 • Met 1 coronaprik bent u dan volledig gevaccineerd. Upload daarna het vaccinatiebewijs in de CoronaCheck-app of op de website Coronacheck.nl.
 • Heeft u nog geen coronaprik gehad? Laat u dan testen. Maak een testafspraak en upload een negatieve testuitslag in de CoronaCheck-app of op de website Coronacheck.nl. Bij een positieve testuitslag kunt u niet naar een evenement en gaat u in quarantaine.

De uitslag van een serologische coronatest is niet bruikbaar als herstelbewijs in de CoronaCheck-app.

Wat als ik vlak voor Festival Macumba positief test of verplicht in quarantaine moet?

Uiteraard is dit een vervelende en onverwachte situatie. Logischerwijs kun je dan niet naar het evenement komen. Indien je kunt aantonen dat je enkele dagen voor het festival positief getest bent of verplicht in quarantaine moet, stellen we je in de gelegenheid om je ticket om te zetten naar Festival Macumba 2023. Je kunt je ticket ook via het officiële resale platform Ticketswap aanbieden om andere fans de kans te geven erbij te zijn.

Wat als ik me niet wil laten vaccineren en geen test wil doen?

In dat geval is het helaas niet mogelijk toegang te krijgen tot het evenement. Omdat deze maatregel van toepassing is op alle evenementen die plaatsvinden zonder de 1,5 meterregel of mondkapjesplicht, stellen we je in de gelegenheid om je ticket om te zetten naar Festival Macumba 2023. Je dient dit voor 1 juli 2022 bij ons bekend te maken via info@festivalmacumba.nl. Je kunt je ticket uiteraard ook via het officiële resale platform Ticketswap aanbieden om andere fans de kans te geven erbij te zijn.

Kunnen mensen uit het buitenland naar Festival Macumba komen?

Dit hangt af van het beleid van het betreffende land en eventuele maatregelen die de Nederlandse overheid heeft genomen wat betreft reisrestricties. Mensen uit het buitenland adviseren we om de informatie ter plekke en in Nederland nauwlettend in de gaten te houden. Op dit moment ziet een groot deel van Europa er gunstig uit, echter biedt dit geen garanties.

Als een negatief testbewijs of een bewijs van vaccinatie verplicht is, hoe moeten bezoekers uit het buitenland zich dan laten testen?

Hoe de eventuele toegangstesten precies geregeld worden voor buitenlandse bezoekers, waar je deze dient af te nemen en hoe je het resultaat kunt aantonen (als verplicht is) wordt nu uitgewerkt. We zullen je daar tijdig over informeren.

Kan ik een refund/voucher aanvragen als ik niet naar Nederland mag reizen in juli?

Zodra duidelijk is dat je vanwege coronarestricties niet in staat bent om in juli naar Nederland te reizen, kun je ons een mail sturen met een verzoek om je ticket in te ruilen voor Festival Macumba 2023 of een voucher of refund aan te vragen. Als je van deze optie gebruik wilt maken, dien je ons dit voor 1 juli 2022 te laten weten via info@festivalmacumba.nl. Mocht je na 1 juli onverhoopt niet naar Nederland kunnen reizen, dan kun je je ticket verkopen via Ticketswap.

Huisregels

Wat zijn jullie huisregels?

Om het verblijf voor alle bezoekers van Festival Macumba zo prettig mogelijk te laten zijn, gelden de volgende huisregels:

 • Bezoekers van Festival Macumba dienen tenminste 18 jaar oud te zijn. De organisatie van Festival Macumba kan haar bezoekers altijd vragen om een geldig legitimatiebewijs te tonen.
  Bezoekers dienen in het bezit te zijn van een geldig toegangsbewijs.
 • Festival Macumba hanteert een Zero Tolerance beleid t.a.v. (hard)drugs: Het in bezit hebben of verhandelen van harddrugs is niet toegestaan op het festival. Bij constatering van openlijk gebruik en/of bezit volgt inbeslagname en/of overdracht aan de politie. Het bezit en/of gebruik van een kleine hoeveelheid (tot 5 gram) softdrugs voor eigen gebruik wordt gedoogd, voorgedraaide joints zijn niet toegestaan.
 • De organisatie behoudt zich het recht voor om bezoekers die in beschonken toestand en/of onder invloed van verdovende middelen verkeren de (verdere) toegang te weigeren/ontzeggen.
 • In het kader van de veiligheid zal de beveiliging van Festival Macumba haar bezoekers fouilleren en (hand)tassen doorzoeken. Het meebrengen naar en/of het in bezit hebben van glaswerk, plastic flessen, blik, vuurwerk, (hard)drugs, (vuur)wapens en/of andere gevaarlijke of verboden voorwerpen of stoffen, dan wel etenswaren, (alcoholhoudende) dranken en/of (huis)dieren is niet toegestaan.
 • Bezoekers van Festival Macumba betreden het festivalterrein op eigen risico. De organisatie van Festival Macumba aanvaardt geen aansprakelijkheid voor enigerlei schade, uit welke hoofde dan ook, welke direct of indirect het gevolg is van handelen of nalaten van Festival Macumba, van personen in haar dienst, of van andere personen die door of vanwege haar te werk zijn gesteld, of van derden, tijdens of in verband met het verblijf op het festival, tenzij de schade het gevolg is van opzet of grove schuld.
 • Bezoekers worden geadviseerd oordoppen te dragen, deze zijn te verkrijgen op Festival Macumba.
 • Festival Macumba hanteert het Binnen = Binnen beleid wat inhoudt dat het in- en uitlopen van het festival niet toegestaan is.
 • Bezoekers van Festival Macumba dienen er verzorgd uit te zien. Het dragen van een voetbalshirt, kenmerkende kledij van “genootschappen, clubs en verenigingen met een ongunstige reputatie” en/of discriminerende kleding zijn niet toegestaan.
 • Roken in tenten is niet toegestaan.
 • Het is niet toegestaan buiten de daartoe bestemde toiletten de behoefte te doen.
 • Bedreiging, mishandeling, discriminatie, ongewenste intimiteiten en ander hinderlijk en/of aanstootgevend gedrag wordt door de organisatie van Festival Macumba niet getolereerd. Bij constatering hiervan volgt verwijdering en/of overdracht aan de politie.
 • Zonder schriftelijke toestemming van de organisatie is het niet toegestaan promotiemateriaal (samples/flyers e.d.) uit te delen.
 • Het is niet toegestaan om professionele audio of video opnames te maken zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.
 • Bij het betreden en verlaten van Festival Macumba dienen bezoekers geen overlast te veroorzaken voor de buurt.
 • (PET)Bekers met of zonder inhoud mogen niet mee naar buiten worden genomen.
 • Bezoekers zijn gehouden instructies, voorschriften en/of aanwijzingen van (beveiligings)medewerkers van Festival Macumba te allen tijde op te volgen.
 • Festival Macumba is een PIN ONLY evenement, wat inhoudt dat je alleen met pinpas of creditcard kunt betalen bij de bars, foodstands en lockers.
 • Bezoekers die zich niet aan de huisregels en Algemene Bezoekersvoorwaarden van Festival Macumba houden, zal de toegang tot het festivalterrein worden ontzegd.

Celebrate Safe

Een goed feest is een veilig feest. Daarom werken we samen met Celebrate Safe, check hun website voor de 10 pijlers van verstandig uit je dak gaan.

Mag ik foto’s maken van mezelf en andere gasten op het festival?

Bij betreding van het festival geef je toestemming om je vast te laten leggen door onze fotografen en cameraploegen. Zelf is het niet toegestaan om professionele apparatuur mee te brengen. Uiteraard mag je wel met je telefoon foto’s en video’s maken.

Mag ik een GoPro of een selfiestick meenemen?

GoPro’s zijn toegestaan. Selfiesticks mogen een maximale lengte hebben van 1 meter.

Mag ik flyeren of promoten voor mijn eigen feestje?

Nee, het is verboden om te flyeren of posters te plakken rondom het festivalterrein.

Overig

Volunteer?

Would you like to support our sustainability projects, have a look behind the scenes and dance the day/night away after your shift? Take a look at the website of our partner Revolution Foundation for more info, and sign up!

Persaanvraag

Wil je een persaanvraag indienen? Mail dan even naar info@festivalmacumba.nl.

Andere vragen?

Lees even goed deze Veelgestelde Vragen door. Staat de gewenste informatie hier niet? Stuur dan een mailtje naar info@festivalmacumba.nl.