Festival Macumba nodigt je uit om verliefd te worden op de heerlijke muziek rechtstreeks uit de straten van Latijns-Amerika. Dit festival is geboren uit het idee om de sfeer en beleving van clubavond Fiesta Macumba naar buiten te brengen. Na de onvergetelijke eerste keer in de zomer van 2018 kon een nieuwe editie natuurlijk niet uitblijven. Op zaterdag 27 juli 2019 zal het wonderschone gebied aan de Ouderkerkerplas stralen met de beste DJ’s uit de scene, internationale live acts, Latin street food & lifestyle en nog veel meer! Beleef Macumba in het GROOT op een bijzondere buitenlocatie en laat je meevoeren door Música, Amor y Vida!

VEELGESTELDE VRAGEN

Celebrate Safe

Een goed feest is een veilig feest. Daarom werken we samen met Celebrate Safe, check hun website voor de 10 pijlers van verstandig uit je dak gaan.

Persaanvraag

Wil je een persaanvraag indienen? Mail dan even naar info@festivalmacumba.nl

Problemen met je ticket?

We verwijzen je graag door naar Paylogic voor vragen m.b.t. je ticket: https://customerservice.paylogic.com/.

Andere vragen?

Lees even goed deze Veelgestelde Vragen door. Staat de gewenste informatie hier niet? Mail dan even naar info@festivalmacumba.nl

Moet ik tokens kopen om voor eten en drinken te kunnen betalen?

Nee! Adios tokens, nooit meer in de rij wachten voor munten.

Op Festival Macumba implementeren we een cashless betaalsysteem waarmee je op de makkelijkste manier ooit betaalt bij de barren en food stands: gewoon met je pinpas of creditcard. Het grote voordeel is dat je niet meer in de rij hoeft te staan om dure munten te kopen.

Optie #2: een Festival Macumba Betaalkaart
Buitenlandse creditcardhouders kunnen een Festival Macumba betaalkaart kopen. Deze betaalkaarten kunnen ook opgeladen worden met cash. Na afloop van het evenement is het mogelijk om een refund aan te vragen voor het overgebleven tegoed op je betaalkaart.

Er zit nog tegoed op mijn Festival Macumba betaalkaart. Hoe krijg ik dat terug?

Het is na afloop van het festival nog mogelijk om een refund aan te vragen voor het overgebleven tegoed op je Festival Macumba betaalkaart. Volg de stappen hieronder:

 1. Ga naar www.mijnkniponline.nl;
 2. Klik op de ‘Registreer’ knop onder het inlogscherm;
 3. Klik op de ‘Betaalkaart’ knop, voer jouw e-mailadres in en klik op de ‘Volgende’ knop;
 4. Je ontvangt een verificatie e-mail. Open deze mail en klik op de bevestigingslink;
 5. Een nieuwe pagina opent. Voer de gevraagde informatie in op deze pagina en klik op de ‘Registreer’ knop. (Let op: je hebt jouw kaartnummer en CVC code nodig, die zijn te vinden op de betaalkaart.)
 6. Je hebt nu een account aangemaakt. Klik op de ‘Refund’ knop in jouw account en vul ten slotte de gevraagde informatie in.

Er wordt bij aanvraag van terugbetaling €1,50 administratiekosten in rekening gebracht per betaalkaart.

Ik ben spullen kwijtgeraakt op het festival. Wat nu?

Als je persoonlijke spullen zoals sleutels, portemonnees of telefoons bent kwijtgeraakt kan je op de site van iLOST op zoek gaan naar je vermiste spullen. Alle spullen die we vinden zullen hierop aangeboden worden.

Is het terrein toegankelijk voor mensen met een rolstoel?

Ja. Het terrein is grotendeels gelijkvloers.

Mag ik flyeren of promoten voor mijn eigen feestje?

Nee, het is verboden om te flyeren of posters te plakken rondom het festivalterrein.

Mag ik mijn eigen eten of drinken meenemen?

Nee. Festival Macumba heeft een breed aanbod aan dranken, waaronder gratis kraanwater, en biologisch en vegetarisch voedsel.

Mag ik foto’s maken van mezelf en andere gasten op het festival?

Bij betreding van het festival geef je toestemming om je vast te laten leggen door onze fotografen en cameraploegen. Zelf is het niet toegestaan om professionele apparatuur mee te brengen.

VEELGESTELDE VRAGEN

Mag ik een GoPro of een selfiestick meenemen?

GoPro’s zijn toegestaan. Selfiesticks mogen een maximale lengte hebben van 1 meter.

Ik heb een e-locker gekocht maar mijn code nog niet gekregen. Wat nu?

Geen zorgen! Elockers zal op kort voor het festival een mail versturen met daarin jouw lockernummer en code. Voor vragen over lockers kan je een mail sturen naar info@elockers.nl.

Zijn er kluisjes aanwezig?

Festival Macumba werkt met grote en standaard lockers. De lockers kunnen van tevoren online aangeschaft worden, zodat je niet meer in de rij hoeft te staan voor een sleutel. Op het terrein is het ook nog mogelijk om een locker te huren. We werken dit jaar met Elockers. De algemene voorwaarden van Elockers zijn van toepassing en die kan je hier lezen.
 Voor overige vragen over lockers kan je contact opnemen met info@entropt.nl.

Kan ik het festival bereiken met het openbaar vervoer?

Ja! Als je met het openbaar vervoer komt dan kan je reizen naar Station Bijlmer ArenA. Vanaf daar rijden pendelbussen naar het festivalterrein. Er is geen mogelijkheid om rechtstreeks met het OV te komen tot aan het festival. Een retourticket voor de pendelbus kost €4,50 in de voorverkoop en is verkrijgbaar via deze link.

Hoe kom ik er?

Fiets
De Ouderkerkerplas is het beste bereikbaar per fiets. Kom je met de fiets dan kan je navigeren richting Aan de Wind, Ouderkerk a/d Amstel. Vanaf deze locatie volg je vanzelf de borden naar de gratis fietsenstallingen bij het terrein.

Kiss & Ride
De Kiss & Ride van Festival Macumba is te bereiken door te navigeren naar de Schepenbergweg, Amsterdam-Zuidoost. Vanaf deze locatie volg je vanzelf de borden naar de Kiss & Ride. Vanaf de Kiss & Ride is het nog ongeveer tien minuten lopen naar het festivalterrein. Volg hiervoor de borden richting het festival.

Parkeren
Wij raden af om Festival Macumba met de auto te bezoeken. Mocht je toch met de auto willen komen dan kan je parkeren in het ArenA gebied, dit is met borden aangegeven vanaf de A2/A9. Vanaf het ArenA gebied is het nog een stukje lopen naar waar de pendelbussen vertrekken. Let op dat je een pendelbus ticket nodig hebt!
Er zijn geen parkeermogelijkheden in Ouderkerk aan de Amstel.

Pendelbussen
Er zijn pendelbussen van de partij om jou naar het festival te brengen. De vertrekhalte van de pendelbussen is bij Station Bijlmer ArenA. Let op dat je een pendelbusticket nodig hebt indien je gebruik wilt maken van de pendelbussen. Een retourticket voor de pendelbus kost €4,50 in de voorverkoop.

Minimumleeftijd

Er geldt een minimumleeftijd van 18 jaar, je bent verplicht een geldig legitimatiebewijs mee te nemen. Een kopie hiervan is geen geldig legitimatiebewijs.

Datum en openingstijden

De datum van Festival Macumba is dit jaar zaterdag 27 juli 2019. We openen de poort om 12:00 uur en het feest stopt om 23:00 uur.

Adres

Festival Macumba vindt plaats aan de Ouderkerkerplas in Ouderkerk aan de Amstel. Op fietsafstand van Amsterdam!

Huisregels

Om het verblijf voor alle bezoekers van Festival Macumba zo prettig mogelijk te laten zijn, gelden de volgende huisregels:

 • Bezoekers van Festival Macumba dienen tenminste 18 jaar oud te zijn. De organisatie van Festival Macumba kan haar bezoekers altijd vragen om een geldig legitimatiebewijs te tonen.
 • Bezoekers dienen in het bezit te zijn van een geldig toegangsbewijs.
 • Festival Macumba hanteert een Zero Tolerance beleid t.a.v. (hard)drugs: Het in bezit hebben of verhandelen van harddrugs is niet toegestaan op het festival. Bij constatering van openlijk gebruik en/of bezit volgt inbeslagname en/of overdracht aan de politie. Het bezit en/of gebruik van een kleine hoeveelheid (tot 5 gram) softdrugs voor eigen gebruik wordt gedoogd, voorgedraaide joints zijn niet toegestaan.
 • De organisatie behoudt zich het recht voor om bezoekers die in beschonken toestand en/of onder invloed van verdovende middelen verkeren de (verdere) toegang te weigeren/ontzeggen.
 • In het kader van de veiligheid zal de beveiliging van Festival Macumba haar bezoekers fouilleren en (hand)tassen doorzoeken. Het meebrengen naar en/of het in bezit hebben van glaswerk, plastic flessen, blik, vuurwerk, (hard)drugs, (vuur)wapens en/of andere gevaarlijke of verboden voorwerpen of stoffen, dan wel etenswaren, (alcoholhoudende) dranken en/of (huis)dieren is niet toegestaan.
 • Bezoekers van Festival Macumba betreden het festivalterrein op eigen risico. De organisatie van Festival Macumba aanvaardt geen aansprakelijkheid voor enigerlei schade, uit welke hoofde dan ook, welke direct of indirect het gevolg is van handelen of nalaten van Festival Macumba, van personen in haar dienst, of van andere personen die door of vanwege haar te werk zijn gesteld, of van derden, tijdens of in verband met het verblijf op het festival, tenzij de schade het gevolg is van opzet of grove schuld.
 • Bezoekers worden geadviseerd oordoppen te dragen, deze zijn te verkrijgen op Festival Macumba.
 • Festival Macumba hanteert het Binnen = Binnen beleid wat inhoudt dat het in- en uitlopen van het festival niet toegestaan is.
 • Bezoekers van Festival Macumba dienen er verzorgd uit te zien. Het dragen van een voetbalshirt, kenmerkende kledij van “genootschappen, clubs en verenigingen met een ongunstige reputatie” en/of discriminerende kleding zijn niet toegestaan.
 • Roken in tenten is niet toegestaan.
 • Het is niet toegestaan buiten de daartoe bestemde toiletten de behoefte te doen.
 • Bedreiging, mishandeling, discriminatie, ongewenste intimiteiten en ander hinderlijk en/of aanstootgevend gedrag wordt door de organisatie van Festival Macumba niet getolereerd. Bij constatering hiervan volgt verwijdering en/of overdracht aan de politie.
 • Zonder schriftelijke toestemming van de organisatie is het niet toegestaan promotiemateriaal (samples/flyers e.d.) uit te delen.
 • Het is niet toegestaan om professionele audio of video opnames te maken zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.
 • Bij het betreden en verlaten van Festival Macumba dienen bezoekers geen overlast te veroorzaken voor de buurt.
 • (PET)Bekers met of zonder inhoud mogen niet mee naar buiten worden genomen.
 • Bezoekers zijn gehouden instructies, voorschriften en/of aanwijzingen van (beveiligings)medewerkers van Festival Macumba te allen tijde op te volgen.
 • Festival Macumba is een PIN ONLY evenement, wat inhoudt dat je alleen met pinpas of creditcard kunt betalen bij de bars, foodstands en lockers.
 • Bezoekers die zich niet aan de huisregels en Algemene Bezoekersvoorwaarden van Festival Macumba houden, zal de toegang tot het festivalterrein worden ontzegd.

Ik heb een recycle-muntje gekregen, wat kan ik hiermee doen?

Wij maken gebruik van herbruikbare plastic bekers en flessen om Festival Macumba afvalvrij te houden. “Leave No Trace” is ons motto! Zo werkt het:

Voor elke plastic beker/fles betaal je een eenmalig bedrag van €1 wanneer je jouw eerste drankje bestelt. Bij elke volgende bestelling kan je jouw beker/fles inleveren in ruil voor een nieuwe, zonder opnieuw daarvoor te hoeven betalen.

Je kunt ook jouw beker/fles inruilen voor een recycle-muntje. Dit muntje kan worden ingeleverd voor een nieuwe beker/fles, of je kunt het houden en met de unieke code die erop staat kans maken op mooie prijzen, en als eerste een kaartje bemachtigen voor 2020! De prijzen worden vlak voor het festival bekend gemaakt.