Info

Info

Festival Macumba nodigt je uit om verliefd te worden op de heerlijke muziek rechtstreeks uit de straten van Latijns-Amerika. Dit festival is geboren uit het idee om de sfeer en beleving van clubavond Fiesta Macumba naar buiten te brengen. Na de onvergetelijke eerste twee edities komen we dit jaar heter terug dan ooit!

Op zaterdag 23 juli 2022 zal het wonderschone gebied aan de Ouderkerkerplas stralen met de beste DJ’s, live acts en dansers uit de scene, Latin street food & lifestyle en nog veel meer! Beleef Latijns-Amerika dichtbij huis op een bijzondere buitenlocatie en laat je meevoeren door Música, Amor y Vida!

Eerder stonden op Festival Macumba: Piso 21, Cosculluela, Justin Quiles, C. Tangana, Jose Alberto “El Canario”, Havana d’Primera, Raul Acosta & Oro Solido, Amarfis y La Banda de Atakke, Quique, Fiesta Macumba Soundsystem en meer.

VEELGESTELDE VRAGEN

Algemeen

Waar en wanneer is Festival Macumba?

Festival Macumba vindt plaats op zaterdag 23 juli 2022 aan de Ouderkerkerplas, in Ouderkerk aan de Amstel. Op fietsafstand van Amsterdam!

Wat zijn de openingstijden?

We openen de poort om 12:00 uur en het festival eindigt om 23:00 uur. Men kan naar binnen tot uiterlijk 20:00 uur.

Wat is de minimumleeftijd?

Er geldt een minimumleeftijd van 18 jaar, je bent verplicht een geldig legitimatiebewijs mee te nemen. Een kopie hiervan is geen geldig legitimatiebewijs.

Zijn er kluisjes aanwezig?

Festival Macumba werkt met grote en standaard lockers. Voorkom in de rij staan en koop vooraf je locker op onze Ticket pagina tegen een gereduceerd tarief! Dit kan tot donderdag 21 juli 22:00 uur. Op vrijdag 22 juli ontvang je een mail van E-lockers met daarin je lockernummer en code. Op het terrein is het ook nog mogelijk om een locker te huren. De algemene voorwaarden van E-lockers zijn van toepassing en die kan je hier lezen.
 Voor overige vragen over lockers kan je contact opnemen met info@elockers.nl.

Ik heb een e-locker gekocht maar mijn code nog niet gekregen. Wat nu?

Geen zorgen! E-lockers zal op de vrijdag voor het festival een mail versturen met daarin jouw lockernummer en code. Voor vragen over lockers kan je een mail sturen naar info@elockers.nl.

Is het terrein toegankelijk voor mensen met een rolstoel?

Ja, het terrein is grotendeels gelijkvloers.

Wat voor weer kan ik verwachten?

Het lijkt erop dat we mooi warm (23-24 graden) en droog weer krijgen! Zorg er dus voor dat je voldoende drinkt en jezelf goed insmeert. Zonnebrandcrème op crèmebasis is toegestaan op het terrein. Mochten er toch wat druppels vallen dan zijn er overkappingen aanwezig op het terrein om te schuilen. Wil je échte verkoeling tegen de warmte? Zwemmen is gewoon toegestaan in de Ouderkerkerplas!

Ik ben spullen kwijtgeraakt op het festival. Wat nu?

Als je persoonlijke spullen zoals sleutels, portemonnees of telefoons bent kwijtgeraakt kan je op de site van iLOST op zoek gaan naar je vermiste spullen. Alle spullen die we vinden zullen hierop aangeboden worden.

Wanneer komt de line-up?

We zijn momenteel bezig om de vetste line-up voor jullie neer te zetten. Zodra deze definitief is, delen we deze als eerste op onze socials. Houd deze dus goed in de gaten!

Vervoer

Hoe kom ik bij Festival Macumba terecht?

Fiets
De Ouderkerkerplas is makkelijk bereikbaar per fiets. Kom je met de fiets dan kan je navigeren richting Aan de Wind, Ouderkerk a/d Amstel. Vanaf deze locatie volg je vanzelf de borden naar de gratis fietsenstallingen bij het terrein.

Pendelbussen
Er zijn pendelbussen van de partij om jou naar het festival te brengen. De vertrekhalte van de pendelbussen is bij Station Bijlmer ArenA. Let op dat je een pendelbusticket nodig hebt indien je gebruik wilt maken van de pendelbussen. Een retourticket kost €5,- en is hier verkrijgbaar.

Kiss & Ride en Taxi
Navigeer naar Snijdersbergweg voor de Kiss & Ride en Taxi-standplaats. Vanaf hier is het 15 à 20 minuten lopen naar het festivalterrein. Volg hiervoor de borden richting het festival. LET OP: In Ouderkerk aan de Amstel zijn wegafzettingen, dus dichterbij afzetten dan dit kan niet. Geen zin om te lopen? Laat je dan afzetten in de buurt van Station Bijlmer ArenA en neem de pendelbus. Dan wordt je voor de festivalingang afgezet!

Kan ik het festival bereiken met het openbaar vervoer?

Ja! Als je met het openbaar vervoer komt dan kan je het beste reizen naar Station Bijlmer ArenA. Vanaf daar rijden er pendelbussen naar het festivalterrein. Een retourticket voor de pendelbus is verkrijgbaar op onze Ticket pagina.

Ik wil met de auto komen. Waar kan ik het beste parkeren?

Er zijn geen parkeermogelijkheden in Ouderkerk aan de Amstel. Mocht je met de auto willen komen dan kan je het beste parkeren in het ArenA gebied. Dit is met borden aangegeven vanaf de A2/A9. Vanaf het ArenA gebied is het slechts enkele minuten lopen naar de opstapplaats van de pendelbussen bij Station Bijlmer ArenA. Let op dat je hiervoor een pendelbusticket nodig hebt, die zijn hier verkrijgbaar.

LET OP:
Op 23 juli zijn er werkzaamheden bezig op de A10. Wij raden je altijd aan om met het openbaar vervoer of de fiets naar Festival Macumba te komen want de omgeving is prachtig! Maar mocht je toch met de auto willen komen, dien je de aangegeven omleiding te volgen, vanuit de A4/A9 is dat via de A9-A2!

Food & Drinks

Moet ik tokens kopen om voor eten en drinken te kunnen betalen?

Nee! Adios tokens. Op Festival Macumba gebruiken we een cashless betaalsysteem waarmee je gewoon met je pinpas of creditcard kunt betalen bij de barren en food stands. Simpel! Het grote voordeel is dat je niet meer in de rij hoeft te staan om dure munten te kopen.

Optie #2: een Festival Macumba Betaalkaart
Buitenlandse creditcardhouders kunnen een Festival Macumba betaalkaart kopen. Heb je alleen cash, dan kan je deze betaalkaarten ook zo opladen. Na afloop van het evenement is het mogelijk om een refund aan te vragen voor het overgebleven tegoed op je betaalkaart.

Mag ik mijn eigen eten of drinken meenemen?

Nee. Festival Macumba heeft een breed aanbod aan dranken, waaronder gratis kraanwater. Ook is er een breed aanbod aan eten, waaronder ook biologisch en vegetarisch eten.

Ik heb een recycle token gekregen, wat kan ik hiermee doen?

Wij maken gebruik van herbruikbare plastic bekers en flessen om Festival Macumba afvalvrij te houden. “Leave No Trace” is ons motto! Zo werkt het:

Bij de entree ontvang je een recycle token. Wat kan je hiermee? Deze recycle token lever je in bij je eerste bestelling in ruil voor een beker/fles/blikje.

Gooi je lege beker/fles/blikje niet weg maar lever deze in bij de bar en ontvang een nieuwe voor je volgende bestelling. Je kan je lege beker/fles/blikje bij de bar ook weer inruilen voor een recycle token, zodat je hier niet mee rond hoeft te lopen.

Ben je toch je beker/flesje/blikje kwijtgeraakt? Dan betaal je verplicht een bedrag van €1 met je volgende bestelling.

Coronamaatregelen

Zijn er corona-gerelateerde restricties tijdens Festival Macumba?

We snappen je bezorgdheid. Wij vinden het belangrijk dat iedereen welkom is, mits het op een veilige manier kan. Daarom volgen wij de regels die nodig zijn om onze vergunning te krijgen.

Op dit moment gelden er GEEN restricties voor buitenevenementen.

Tickets

Zijn mijn festivalkaarten, locker- en/of pendelbuskaarten van 2020/2021 nog geldig voor aankomende editie?

Jazeker! Alle kaarten van 2020 en 2021 waar geen refund of voucher voor aangevraagd is, zijn geldig voor komende editie. Pendelbuskaart 2020/2021 wordt pendelbuskaart 2022, enzovoorts.

Ik heb mijn kaartjes van 2020/2021 behouden, krijg ik hier nieuwe tickets voor toegestuurd?

Als je jouw kaartjes nog hebt en geen refund of voucher hebt aangevraagd, zijn deze automatisch geldig voor komende editie. Je kunt dus deze kaartjes als toegangsbewijs gebruiken voor 2022. Je krijgt dus geen nieuwe kaartjes toegestuurd.

Ik heb mijn kaarten van 2020/2021 nog niet gepersonaliseerd, maakt dit uit?

Nee. Je kunt personaliseren tot 48 uur voor aanvang van het event. Als je je kaarten nog niet gepersonaliseerd hebt, kan dit weer zodra de ticket sale gestart is.

Ik wil de naam en/of e-mailadres veranderen op mijn kaartje, hoe kan dit?

Dit kun je doen bij onze ticketsuplier Paylogic! Je kunt ze bereiken via het contactformulier of de live chat via deze link.

Ik ben mijn kaartjes kwijt, hoe krijg ik ze terug?

Vervelend dat je jouw kaartjes niet meer kunt vinden. Je kunt hier het beste Paylogic voor benaderen. Zij kunnen je de kaartjes opnieuw toesturen. Paylogic is te bereiken via het contactformulier of de live chat via deze link.

Ik heb kaartjes gekocht, maar ik heb mijn kaartjes nog niet in de mail. Hoe kan dit?

Wat vervelend. Om je kaartjes te kunnen downloaden, moeten eerst alle kaarten op de order gepersonaliseerd zijn. Als dit gelukt is, krijg je de kaartjes toegestuurd. Personaliseren kan via de link in je bevestigingsmail. Mocht je deze mail niet meer kunnen vinden, volg dan deze link en voer je e-mailadres in.

Problemen met je ticket?

We verwijzen je graag door naar Paylogic voor overige vragen over jouw ticket.

Huisregels

Wat zijn jullie huisregels?

Om het verblijf voor alle bezoekers van Festival Macumba zo prettig mogelijk te laten zijn, gelden de volgende huisregels:

 • Bezoekers van Festival Macumba dienen tenminste 18 jaar oud te zijn. De organisatie van Festival Macumba kan haar bezoekers altijd vragen om een geldig legitimatiebewijs te tonen.
  Bezoekers dienen in het bezit te zijn van een geldig toegangsbewijs.
 • Festival Macumba hanteert een Zero Tolerance beleid t.a.v. (hard)drugs: Het in bezit hebben of verhandelen van harddrugs is niet toegestaan op het festival. Bij constatering van openlijk gebruik en/of bezit volgt inbeslagname en/of overdracht aan de politie. Het bezit en/of gebruik van een kleine hoeveelheid (tot 5 gram) softdrugs voor eigen gebruik wordt gedoogd, voorgedraaide joints zijn niet toegestaan.
 • De organisatie behoudt zich het recht voor om bezoekers die in beschonken toestand en/of onder invloed van verdovende middelen verkeren de (verdere) toegang te weigeren/ontzeggen.
 • In het kader van de veiligheid zal de beveiliging van Festival Macumba haar bezoekers fouilleren en (hand)tassen doorzoeken. Het meebrengen naar en/of het in bezit hebben van glaswerk, plastic flessen, blik, vuurwerk, (hard)drugs, (vuur)wapens en/of andere gevaarlijke of verboden voorwerpen of stoffen, dan wel etenswaren, (alcoholhoudende) dranken en/of (huis)dieren is niet toegestaan.
 • Bezoekers van Festival Macumba betreden het festivalterrein op eigen risico. De organisatie van Festival Macumba aanvaardt geen aansprakelijkheid voor enigerlei schade, uit welke hoofde dan ook, welke direct of indirect het gevolg is van handelen of nalaten van Festival Macumba, van personen in haar dienst, of van andere personen die door of vanwege haar te werk zijn gesteld, of van derden, tijdens of in verband met het verblijf op het festival, tenzij de schade het gevolg is van opzet of grove schuld.
 • Bezoekers worden geadviseerd oordoppen te dragen, deze zijn te verkrijgen op Festival Macumba.
 • Festival Macumba hanteert het Binnen = Binnen beleid wat inhoudt dat het in- en uitlopen van het festival niet toegestaan is.
 • Bezoekers van Festival Macumba dienen er verzorgd uit te zien. Het dragen van een voetbalshirt, kenmerkende kledij van “genootschappen, clubs en verenigingen met een ongunstige reputatie” en/of discriminerende kleding zijn niet toegestaan.
 • Roken in tenten is niet toegestaan.
 • Het is niet toegestaan buiten de daartoe bestemde toiletten de behoefte te doen.
 • Bedreiging, mishandeling, discriminatie, ongewenste intimiteiten en ander hinderlijk en/of aanstootgevend gedrag wordt door de organisatie van Festival Macumba niet getolereerd. Bij constatering hiervan volgt verwijdering en/of overdracht aan de politie.
 • Zonder schriftelijke toestemming van de organisatie is het niet toegestaan promotiemateriaal (samples/flyers e.d.) uit te delen.
 • Het is niet toegestaan om professionele audio of video opnames te maken zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.
 • Bij het betreden en verlaten van Festival Macumba dienen bezoekers geen overlast te veroorzaken voor de buurt.
 • (PET)Bekers met of zonder inhoud mogen niet mee naar buiten worden genomen.
 • Bezoekers zijn gehouden instructies, voorschriften en/of aanwijzingen van (beveiligings)medewerkers van Festival Macumba te allen tijde op te volgen.
 • Festival Macumba is een PIN ONLY evenement, wat inhoudt dat je alleen met pinpas of creditcard kunt betalen bij de bars, foodstands en lockers.
 • Bezoekers die zich niet aan de huisregels en Algemene Bezoekersvoorwaarden van Festival Macumba houden, zal de toegang tot het festivalterrein worden ontzegd.

Celebrate Safe

Een goed feest is een veilig feest. Daarom werken we samen met Celebrate Safe, check hun website voor de 10 pijlers van verstandig uit je dak gaan.

Mag ik foto’s maken van mezelf en andere gasten op het festival?

Bij betreding van het festival geef je toestemming om je vast te laten leggen door onze fotografen en cameraploegen. Zelf is het niet toegestaan om professionele apparatuur mee te brengen. Uiteraard mag je wel met je telefoon foto’s en video’s maken.

Mag ik een GoPro of een selfiestick meenemen?

GoPro’s zijn toegestaan. Selfiesticks mogen een maximale lengte hebben van 1 meter.

Mag ik flyeren of promoten voor mijn eigen feestje?

Nee, het is verboden om te flyeren of posters te plakken rondom het festivalterrein.

Overig

Volunteer?

Would you like to support our sustainability projects, have a look behind the scenes and dance the day/night away after your shift? Take a look at the website of our partner Revolution Foundation for more info, and sign up!

Persaanvraag

Wil je een persaanvraag indienen? Mail dan even naar info@festivalmacumba.nl.

Andere vragen?

Lees even goed deze Veelgestelde Vragen door. Staat de gewenste informatie hier niet? Stuur dan een mailtje naar info@festivalmacumba.nl.